92 666 888 0000

Wat ons allemaal interesseert, is hoe Google zich gaat ontwikkelen met betrekking tot PBN's, aangezien veel mensen zeggen dat ze niet langer effectief zijn en dat ze gaan verdwijnen. Als PBN's wegvallen, dan houdt linkbuilding op en tegenwoordig lijkt het totaal onmogelijk, aangezien de kern van Google nog steeds linkbuilding is en zal blijven (voor vele andere extra factoren die ze toevoegen).

Wat waar is, is dat je met PBN's elke keer voorzichtiger moet zijn, ze moeten natuurlijk zijn.

PBN's opzetten

PBN's zullen blijven werken, maar als je wilt dat ze op de lange termijn blijven werken en in de toekomst geen problemen hebben, begin dan om er voor te zorgen en besteed er tijd aan. Als je niet de tijd of middelen hebt om je eraan te wijden, is het opzetten van een PBN misschien geen goed idee, want om het goed te doen, moet je veel tijd en geld investeren.

Op dezelfde manier, als je erover nadenkt om jouw eigen PBN op te zetten, onthoud dan dat het steeds belangrijker zal worden om 1 zeer krachtig domein te hebben in plaats van 4 middelmatige, dus, zelfs als het je meer tijd en geld kost, registreer je slechts zeer krachtige domeinen naar jouw PBN.

Links met hetzelfde thema

Themablogs en online magazines zouden onderdeel moeten zijn van elke linkbuilding strategie, maar soms is het moeilijk om tijd te vinden om te zoeken naar domeinen met hetzelfde thema, met goede autoriteit en goed uitgevoerde SEO en uiteindelijk akkoord te gaan met het plaatsen van een link.

Backlinks met hoge DR

U kunt de Ahrefs Content Explorer-optie gebruiken en, met behulp van footprints zoals site of titel, zoeken naar domeinen in een land waarin het woord waarin je geïnteresseerd bent in een titel van hun inhoud staat.

Als je bijvoorbeeld links wilt krijgen voor linkbuilding 2022, zoek je naar Nederlandse domeinen die het woord "linkbuilding" bevatten:

Je sorteert op Domain Rating (DR) en je kunt nu een lijst met  url's exporteren die over linkbuilding gaan en die perfect zijn voor het linken van de inhoud. Je kunt een opmerking achterlaten of contact opnemen met de webmaster om te onderhandelen over een samenwerking of het opnemen van een link naar jouw site.

Gebroken links

Dit is al zo gewoon dat het bijna zonde is om het niet te gebruiken. Ken je Screaming Frog en ken je de domeinen van jouw concurrentie? Zet de kikker in de AAN-modus, want je zult gebroken links detecteren die je aan de eigenaar kunt melden in ruil voor het aanbieden van een alternatief (een domein van jou en dan een 301-omleiding maken, een artikel gepubliceerd in kranten met een backlink naar je website , enz.)

Je kunt ook controleren of het domein waarnaar door die 404-link wordt verwezen, beschikbaar is. SEO linkbuilding brengt je verder.